20 Mart 2013 Çarşamba

kabaklı makarna


4 kişilik yemek için:
Yarım paket domatesli makarna
1 adet orta boy kabak
1 adet soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz,karabiber
2-3 dal maydanoz3,
2-3 dal dereotu


MAKARNA yı tuzlu suda 10 dakika haşlayın. Sonrasında suyunu süzüp bekletin. Bu arada kabak ve soğanı yarım ay şeklinde doğrayın. Doğranmış sebzeleri zeytinyağında 5 dakika soteleyin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Ardından üzerine makarnaları katıp karıştırarak 5 dakika daha pişirin. Doğranmış maydanoz ve dere otu ilavesi ile servis yapın. AFİYET OLSUN

NOT: Aldente (az pişmiş) sevenler sebzeleri önce makarnayı sonra haşlayın.,3

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder