HAZIRLANIŞI:
4 adet haşlanmış
Yumurta
150 gram tavuk eti (füme)
1 adet halka halka
dilimlenmiş pırasa
2 adet rendelenmiş Elma
100 gram Peynir
150 gram iyice ezilmiş
ceviz
1 adet göbek marul
HAZIRLANIŞI:
Bir servis tabağına marulları güzelce serelim.
Birinci katına rendelenmiş 3 yumurtanın beyazı, ikinci katına ince doğranmış füme et.
Üçüncü katına mayonez, dördüncü katına dilimlenmiş pırasa halkaları.
Beşinci katına rendelenmiş elma ,altıncı katına tekrar
mayonez .
Yedinci katına
rendelenmiş peynir, sekizinci katına
yumurtaların sarısı yarım yarım kesilmiş şekilde.
Dokuzuncu katına tekrar mayonez , onuncu katınada ezilmiş
cevizlerimizi serelim.
Bir adet bütün haşlanmış yumurtayı kafa kısmına
yerleştirelim.
Çikolatalı mısır gevrekleri ile göz yapalım.
Burun
yerine 1 adet karanfil, kipriklerine de pırasa yaprağını incece çizerek
yerleştirelim.
Ağız kısmınada bıçakla hafif bir çizik atarak ince bir domates
parçası ve küçük bir dal yeşillik yerleştirelim.Ayak kısımlarına yarım ceviz
yerleştirelim.
Sırtındaki şeritleri mayonez ile şekil vererek hazırlayalım.
Üzerine halka kesilmiş soğanları yerleştirelim turşu soğanda kullanılabilir.
Ve
muhteşem görünüşlü kaplumbağa salatamız servise hazır.
İşte buda aynı yöntemle farklı bir sunum. Ve birde ananas şeklinde yaptık buyrun onuda paylaşayım sizlerle. Ve daha sonraları da sebze meyvelerle tabak süsleyerek yapılan servislerimizi paylaşıcam.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder