MALZEMELER:
1 kg az yağlı kıyma
2 tane soğan
2 tane yumurta
1 kutu konserve bezelye
2 tane havuç
2 tane domates
1 çay bardağı un
Yarım bayat ekmek
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızıbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 tane haşlanmış yumurta
HAZIRLANIŞI:
Kıymanın içine soğanı rendeleyelim. Karabiber, kırmızıbiber,
tuz, yumurta ve bayat ekmeği yoğura bileceğiniz bir kabın içerisine koyarak
iyice yoğuralım. Ve yaklaşık 2 cm büyüklüğünde elimiz ile açalım. Daha sonra dalyan
köfte için bezelyeyi küp doğranmış havuçlar bu karışımı biraz
haşlayalım.
Suyunu süzüp içerisine yumurtayı doğrayalım ve bu karışımı dalyan
köftenin içerisine koyarak rulo şeklinde saralım. Dikdörtgen bir fırın
tepsisine koyarak 180 derece fırında yaklaşık 35, 40 dakika pişirelim.
Piştikten sonra altındaki biriken suyunu alalım ve
domatesimizi rendeleyelim ve su ile karıştıralım.
Bir tavanın
içerisinde hafif ateşte bir taşım kaynatalım ve biraz soyunca unu katarak koyu
bir kıvam alıncaya kadar karıştıralım.
Bu sosumuz oluyur. Köfteleri dilimleyerek üzerine döküp servis yapalım.
Yanında haşlanmış patates veya haşlanmış sebze ilede servis
yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder