MALZEMELER:
50 gr Margarin
1Su bardağı su
1Su bardağı un
Bir tutam tuz
2-3 Yumurta
1 çorba kaşığı irmik
1 çorba kaşığı nişasta
ŞERBETİ İÇİN:
2.5 Su bardağı şeker
3 Su bardağı su
1-2 tane limon tuzu
2 Su bardağı ayçiçek yağı(Kızartmak için)
HAZIRLANIŞI:
Öncelikle şerbeti hazırlayalım. Şerbet 10 dakika
kaynadıktan sonra ocağı kısıp limon tuzunu atalım.
10 dakika daha kaynatıp koyu
bir şerbet olunca ocağı kapatıp oda
sıcaklığında soğutalım.
Daha sonra cam bir kavanoza koyup buzdolabına kaldıralım.
Tencereye
50 gr.margarin,su,tuz koyup kaynatalım.
.Kaynayınca unu ve irmiği ilave edip
helva kıvamında pişirelim.
Piştikten sonra ılınmasını bekleyelim.
Soğuğa dönük
ılık olunca,teker teker yumurtaları yedirelim.
Son olarak tatlının olması için
bir kaşık nişasta ekleyip tekrar yoğuralım.
Elimizle kiraz büyüklüğünde
yuvarlaklar yapıp küçük parmağimızla ortasına çukur oluşturalım.
Soğuk yağa
koyup ocağın altını yakarak nar gibi
kızartalım.
Kızarttığımız tatlımızı soğuk şerbetin içine bırakalım.
Şerbete
buladıktan sonra şerbetin içinde bekletmeden cam bir tepsiye alıp buzdolabına kaldıralım. 1-2 saat buzdolabında beklettikten sonra üzerlerini meyve veya fındık fıstık la süsleyip servis yapabiliriz:
Aynı hamurdan vezir parmağı ve dilber dudağı da yapabilirsiniz.
Eliniz değmişken osmanlı serisini tamamlayabilirsiniz :)
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder