Merhabalar, son günlerde gözdem olan bir tarifi sizlerle
paylaşmak istedim. Hemen her misafirime yaptığım bu tarif çok beğenilince bende
paylaşma gereği duydum umarım sizlerde beğenirsiniz. Şimdiden kolay gelsinJ
Malzemeler:
1 paket Pandispanya UnU
3 yumurta
7-8 yemek kaşığı su
1 portakal kabuğu rendesi
KREMASI İÇİN:
2 adet portakal
1 paket vanilyalı Pasta Kreması
100 ml (yarım su bardağı) buzdolabında soğutulmuş süt
ÜZERİ İÇİN:
İnce dilimlenmiş portakal
YAPILIŞI:
Pandispanya una, yumurtaları ve sütü ekleyerek 7-8 dakika
çırpıyoruz. 26 cm çapındaki yağlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş kalıba yayıp
170 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 40 dakika pişiriyoruz.
Fırından çıkartıp soğumaya bırakıyoruz.
Krema için portakalların kabuklarını soyup, çekirdeklerini
ayıklayayar blenderda püre haline
getiriyoruz.Üzerine pasta kreması ve sütü ekleyerek mikser ile 2-3 dakika
çırpıyoruz.
Pandispanyayı enine ikiye
kesip arasına krema sürerek kapatıyoruz. Üzerini de krema ile kaplıyoruz ve
pastayı buzdolabında 2-3 saat bekletiyoruz. Dolaptan çıkardığımız pastayı portakal dilimleri ile süsleyerek servis
yapıyoruz.
NOT: dilerseniz
kakaolu yada meyveli kremşanti ilede güzel görüntü verebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder