MALZEMELER:
4 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
150 gr yumuşamış margarin
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı portakal suyu
1 Paketşekerli vanilin
1 portakal kabuğu rendesi
4 su bardağı un
1 paket hamur kabartma tozu
3 çorba kaşığı kakao
2 yemek kaşığı su
HAZIRLANIŞI:
Yumurta ve toz şekeri mikser ile 3-4 dakika çırpalım.
Margarin, süt portakal suyu, şekerli vanilin ve portakal kabuğu rendesini ilave
ederek 2 dakika daha çırpalım.
Un ve kabartma tozunu karıştırıp eleyelim.
Eledikten sonra karışıma
ekleyerek 2 dakika daha çırpalım.
Ortası delik kek kalıbını margarinle iyice
yağlayalım.
Hamurun dörtte üçünü kalıba alalım.
Kalan hamura kakao ve 2 yemek
kaşığı su ilave edelim.
Su ilave etmemizin sebebi kakao hamurun kıvamını
kurulaştırmasın diye.
Mikser yardımıyla karıştırıp diğer hamurun üzerine bir
kaşık yardımıyla yayalım.
Çatal yardımı ile alttan üste doğru spiral şekiller
vererek karıştıralım .
160 derece önceden ısıtılmış fırında 35-40dakika
pişirelim.
Keki fırından aldıktan 10 dk. Sonra kalıptan çıkartıp soğutmaya
bırakalım.
Soğuyan kekimizi dilimleyerek servis yapalım.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder