MALZEMELER:
3 tane patlıcan
8 tane büyük domates
Bir tutam tuz
2 çorba kaşığı
zeytinyağı
Kızartmak için yağ
1-2 diş ince doğranmış
sarmısak,
10-15 yaprak taze
nane
1 kaşık ince doğranmış maydanoz
HAZIRLANIŞI:
Patlıcanları soyalım ve birer cm kalınlığında dilimleyelim.
Tuzlu suya koyup bir saat kadar bekletelim. Fırını 180
dereceye ısıtalım. Domateslerin üst kısımlarını keselim ve alt kısmın içini
kaşıkla çıkaralım ve bir kenara ayıralım. Kabuklu kısımların üzerine yağ ve tuz serpelim . Bir fırın kabına koyup
fırında 10 dakika pişirelim. Tuzlu sudaki patlıcanları yıkayıp kâğıt havlu ile
kurulayalım. Yağı geniş bir tavada kızdırıp patlıcanları yumuşayıncaya dek kızartalım.
Patlıcanları irice doğrayıp maydanozun
yarısını, nane yaprağını ve defne yaprağını bir kaba koyup iyice karıştıralım.
Domatesleri bu karışımla dolduralım. Üzerine kalan maydanozuda ekleyip tekrar
fırına koyalım ve 5-10 dakika kızartalım. Sıcak olarak servis yapalım.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder