MALZEMELER:
300 gram un
2 çay kaşığı kabartma tozu
125 gram toz şeker
1 paket vanilya
'50 gram yumuşak tereyağı
2 adet yumurta
100 gr reçel içini doldurmak için
Üzeri için pudra şekeri
HAZIRLANIŞI:
Un ve kabartma tozunu
karıştırıp eleyelim.
Üzerine yumurta,
tereyağı, toz şeker ve vanilyayı ekleyelim.
Pürüzsüz bir hamur haline gelene
kadar mikser ile karıştıralım.
Streç filme sararak 30 dakika dinlenmeye bırakbırakalım.
Unlanmış bir yüzeye
koyarak 3 mm kalınlığında kabuk
olcak şekilde açalım.
Istediğimiz şekildeki kalıplarla (dikdörtgen, daire veya
çiçek) şekilleri keselim.
Parçaların yarısına reçel koyalım ve diğer yarısını
üzerine kapatalım.
Dolgularımız dışarı
sızmaması için kenarları sıkarak
veya çatal ile bastırarak iyice kapatalım.
Pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisi ne düzenli olarak yerleştirelim.
Yaklaşık 10 dakika önceden 200 derecede ısıtılmış bir fırında üzerleri pembeleşinceye
dek pişirelim. Fırından çıkardıktan sonra hala sıcak iken üzerlerine pudra
şekeri serpelim.
Soğuduktan sonra servis yapalım.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder