MALZEMELER:
4 yumurta
1 su bardağı şeker MALZEMELER:4 yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı un
1 paket vanilya,
Yarım çay kaşığı sulu soda
KREMA İÇİN:
3.5 su bardağı süt,
Yarım su bardağı şeker,
1kaşık buğday nişastası
3 yemek kaşığı. un,
1 çorba kaşığı margarin,
3/2 muz
HAZIRLANIŞI:
Derin bir kapta yumurtave şekeri iyice çırpalım.
Elenmiş un, sıvıyağ, kabartma tozu, vanilyayı ekleyip karıştıralım ve yağlı kağıt serdiğimiz kare tepsiye dökelim.
170 derece arasında bir sıcaklıkta 30-35 dakika pişirelim.
kremanın hazırlanışı :
Bir tencerede nişasta, un, şeker,sütü sürekli karıştırarak orta ateşte kaynayıncaya kadar pişirelim.
Bir mikser ile karıştırarak margarini ekleyelim.
Kremayı soğumaya bırakalım ara sıra karıştıralım ki topaklanmasın.
Kekimizi fırından çıkarınca yağlı kağıdını çıkarmadan sıcakken rulo yapalım.
10 Dakika beklettikten sonra rulo yu açalım.
Kremayı kekimizin üzerine sürelim birazını üzeri için ayıralım ve muzları dizelim.
Dilerseniz bütün olarak ta koyabilirsiniz.
Keki tekrar rulo haline getirelim ve buzdolabına koyalım.
3-4 saat beklettikten sonra çıkarıp ayırdığımız kremayı üzerine sürelim.
Üzerini istediğiniz şekilde meyve parçaları veya çikolata parçaları ilede süsleyebiliriz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder