Eğer bulabilirseniz içi gevşek tutmuş lahanaları tercih edin. Eğer bulamazsanız da lahanamızı sarma yapmadan iki üç gün önce alıp güneşte bekletmemiz yeterli olacaktır. Güneş lahana yapraklarını büzüştürdükçe daha güzel sarılıyor.Şimdiden kolay gelsin
MALZEMELER:
Orta boy lahana
1 su bardağı pirinç
250 gr kıyma
1 yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 orta boy soğan
maydanoz
Tuz, karabiber, kırmızıbiber
HAZIRLANIŞI:
Lahana yapraklarımızı yıkayıp, büyükçe bir
tencerede kaynayan suda haşlayalım.
Tencereden alıp soğuması için tekrar
yıkayalım.
Diğer yanda içimizi hazırlıyalım.
Yıkayıp, süzdüğümüz pirince,
kıymamızı, salçamızı, ince kıyılmış soğan ve maydanozumuzu, sıvıyağımızı, tuz
ve baharatlarımızı ekleyip iyice karıştırıralım
Soğuyan lahana yapraklarını istenilen
büyüklükte parçalara keselim ve her parçaya içten koyup uzun veya muska şeklinde saralım.
Sardığımız
lahanaları, pişireceğimiz tencereye sıkı sıkı dizerek yerleştirelim.
1,5 su
bardağı suya 1 tatlı kaşığı salça ekleyip, üzerine dökerek orta ateşte 30
dakika kadar pişirelim.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder