MALZEMELER:
125 gr tereyağı
1/4 su bardağı esmer şeker
1 1/4 su bardağı un
1 avuç çekilmiş ceviz
1 çorba kaşığı rendelenmiş havuç
1/2 su bardağı yulaf ezmesi
1 çorba kaşığı portakal suyu
1 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi
Bir tutam tuz
HAZIRLANIŞI:
Yumuşak tereyağı ve iki tür şekeri de, kabarana
kadar karıştıralım.
Yumurtalarıda ekleyip
2 dakika kadar daha karıştıralım.
Bir kapta un, yulaf ezmesi, kabartma tozu, tarçın ve tuzu,
çırpma aletiyle çırpalım.
Un karışımını ekleyip pürüzsüz kovamdaki sulu hamur harcına
dökelim.
Hamur harcından bir dondurma kaşığı yardımıyla 24 küçük top yapıp pişirme
kağıdı serdiğimiz tepsiye yerleştirelim.
Kurabiyeleri önceden ısıtılmış 190
derece fırında 10 dakika kadar
pişirelim.
İşte size eti burçak serisinden bir örnek.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder