KREP MAZLEMELERİ
3 Adet yumurta
1 Su bardağı süt
1 Su bardağı un
Tuz
İÇ MALZEMELERİ:
250 gram az yağlı kıyma
Bir orta boy soğan
Tuz, biber, baharat
250 gram beyaz peynir
İsteğe göre mayonez
Sarnak için marul
HAZIRLANIŞI:
3 yumurta, süt, tuz ve unu karıştırıp krep hamurumuzu hazırlayalım.
Hafifçe yağladığımız teflon tavaya kepçeyle döküp yayalım ve orta ateşte çevirerek pişirelim.
Tüm hamurumuz bitene kadar aymı işlemi tekrarlayalım.
Soğanlarımızı küçük küçük doğrayalım kıyma ve baharatları ekleyerek iki yemek kaşığı yağda hafif kavuralım.
İçi çukur bir kare tepsiye dört adet krep ten yarım kenarları dışarı gelecek şikilde taban hazırlayalım.
Bir kenarda kalan kreplerimizin içine soğumuş iç malzememizden koyup rulo şeklinde saralım.
Beyaz peynirimizin içine bir miktar moyonez ekleyip karıştırarak marullarımızın iç malzemesini hazırlayalım. Marulların içine hazırladığımız peynirli içten koyarak onlarıda rulo şeklinde saralım.
Tepsimizin içine ilk sıraya 1 kıymalı krep, bir peynirli marul, ve tekrar bir kıymalı krep şeklinde dizelim.
İkinci sıraya bir marul bir krep tekrar bir marul şeklinde yanyana dizelim.
Tepsimizin kenarlarından sarkan kreplerimizide üzerine düzenli bir şekilde kapatalım.
Bir servis tabağına ters çevirip dilimleyerek servis yapalım.
NOT: Kreplerimiz en fazla 10 saat bekletilebilir daha fazla beklerse bayatlar ve yenmez.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder