MALZEMELER:
500 gram irmik
250 gram margarin
2.5 su bardağından biraz az süt
2 su bardağı su
465 gram toz şeker
1 çorba kaşığı tepeleme kakao
Yarım su bardağı ince dövülmüş ceviz
HAZIRLANIŞI:
Margarini tencerede eritelim ve irmiği katıp kısık ateşte
sabırla karıştırmaya başlayalım.
İrmiğimizi iyice kızdırıp 10-15 dakika kavuralım ve kakaoyu ekleyerek
beş dakika daha kavuralım.
Kırık cevizi de ekleyelim ve karıştıralım.
Başka bir
kapta soğuk süt, soğuk su, toz şekeri karıştıralım ve iyice, kavurduğumuz
irmiğin üzerine ekleyip yüksek ateşe
alalım.
Göz göz oluncaya dek yüksek ateşte bir ikikez karıştırarak kaynatalım.
Sonra yine
en düşük seviyeli ateşte 10 dakika demlendirelim.
Hafifçe yağladığımız bir
kalıba basalım ve geniş bir tabağa ter çevirelim.
Dilimleyerek sersis yapacağımız tabağa yerleştirip üzerini
süsleyerek servis yapalım.
Ben antep fıstığı koymayı tercih ettim.
Siz dondurma
veya ceviz de koyabilirsiniz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder