MALZEMELER:
2 bardaktan biraz az un
1 çay kaşığı şeker
12 yemek kaşığı soğuk tereyağı (tuzlu)
Yarım çay bardağı soğuk su
2 küçük elma
Yarım çay bardağı
kurutulmuş kızılcık
1 yemek kaşığı toz şeker
Yarım yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tarçın
çay kaşığının ucuyla toz karanfil
HAZIRLANIŞI:
Un ve şekeri mutfak robotuna koyup çekelim.
Tereyağını
doğrayıp robota ekleyelim ve tekrar çekelim.
Üzerine suyumuzu ekleyip hamurun tek parça top haline gelmesi için
tekrar çekelim.
Hamurumuzu streç film le güzelce sarıp buzdolabında yarım saat
bekletelim.
Elmalarımızı küp küp doğrayalım ve üzerine un, şeker, tarçın,
karanfil ve kızılcık ekleyip karıştıralım.
Hamurumuzu alıp hafifçe unlanmış bir
yüzeyde merdane ile incece açalım.
Bir kase ile hamurdan yuvarlak parçalar
keselim.
Pişirme kağıdı serdiğimiz tepsinin üzerine hanurdan dairelerimizi yerleştirelim.
İçlerine
birer kaşık elmalı karışımdan koyalım ve üzerlerine birer parça daire hanur kapatalım.
Kenarlarını çatalın uçlarıyla bastırıp açılmasını önleyelim.
Üzerlerine bıçakla
iki küçük delik açalım.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri
kızarıncaya dek pişirelim.
Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis
yapalım.
NOT: turtamızın tatlı yada tuzlu olması sizin isteğinize
bağlı.
Tatlı olsun isterseniz tuzsuz tereyağı vede bir su bardağı toz şeker
kullanabilirsiniz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder