Merhabalar, bugün size bir bulgar yemeği tarifi vereceğim.Balkabağı çorbası ilk duyuşta pek ilgi çekici olmasada lezzeti gerçekten mükemmel.Tabi herkesin damak zevkide bir değil. umarım sizlerde beğenirsiniz.
MALZEMELER:
2 adet bal kabağı
Yarim çay bardağı un
1 su bardağı süt
2-3 yemek kasiği margarin
3
Tuz
Süslemek için bir miktar dereotu
YAPILIŞI:
Öncelikle kabakları yıkayıp üçgen şeklinde dograyalım. Doğranmış kabaklari derince bir tencereye alıp üzerine 3 su bardağı suyu ekleyelim ve haşlamaya bırakalım. Kabaklar haşlandıktan sonra derince bir tencereye margarin koyup eritelim. Eritilmiş margarine un ilave ederek pembeleşinceye kadar kavuralım. Kavrulan una yarım su bardağı su ve bir su bardağı süt ilave edilerek kisik ateste kaynamaya bırakalım. Pişme süresi sizin damak zevkinize kalmış bişey. İsterseniz blender den geçirrerek ince kıvamlı bir çorba da elde edebilirsiniz. Üzerine dereotu serpiştirip servis yapalım.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder