2buçuk su bardağı ince
bulgur
1 su bardağı irmik
1 yumurta
1 Çorba kaşığı salça
200 gram kıyma
Tuz, Karabiber, Kimyon
Su
İÇ HARCI İÇİN:
Yarım kilo kıyma
2 baş kuru soğan
3 Diş sarımsak
1 su bardağı ceviz içi
125 gram margarin
1 tutam maydanoz
İsteğe göre baharat
İÇ HARCININ HAZIRLANIŞI:
Soğanları doğrayalım.
Ve kıymayla birlikte yağda kavuralım.
Ceviz içi, sarımsak
ve baharatlarını ilave edip karıştıralım.
Pişirdikten sonra doğranmış maydanozu da ekleyelim ve karıştıralım.
KÖFTE HAMURUNUN
HAZIRLANIŞI:
Bulgur ve irmiği
karıştırma kabına alıp biraz ılık su ekleyerek
karıştıralım.
Kıymayı, yumurtayı, salçayı ve baharatlarıda ekleyip
yoğuralım.
Kıvamını tutturabilmek için azar azar un ilave edelim.
Kıvamını ayarlamak için azar azar ılık suda ilave
edebiliriz.İyice yoğurduktan sonra ellerimizi ıslatarak içlerini oyalım.
İçlerine iç harcından koyup yavaş yavaş şekillendirerek ağızlarını kapatalım.
Sıvı yağda kızartıp yoğurtla servis yapalım.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder