MALZEMELER:
1 yemek kaşığı
zeytinyağı
1 orta boy soğan
1 diş sarımsak
1 su bardağı süzme peynir
3 tane yumurta ( Biri üzerine sürmek için)
Yarım kilo kadar doğranmış ıspanak
1 paket milföy hamuru
2 yemek kaşığı un
Yarım çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz,
Karabiber
HAZIRLANIŞI:
Soğanları küçük küçük doğrayalım ve sarımsağı ezelim.
Bir
yemek kaşığı zeytin yağı ile orta ateşte 3-4 dakika kadar
öldürelim.
Hafifçe ölmüş soğanlarımızı soğumaya bırakalım.
Ispanağımızıda sadece bir kaynar vuracak şekilde haşlayalım.
Hafifçe sudan geçirip süzelim ve suyunu sıkalım.
Bir
kapta süzme peynir, kaşar peynir, yumurta, tuz,ve karabiberi karıştıralım.
Soğanlarımız soğuduktan sonra ıspanak
ile birlikte peynirli karışıma ekleyip karıştıralım.
Çözülmüş milföy
hamurumuzdan üç yaprak alıp yan yana dizelim.
Bir merdane yardımıyla
hamurlarımızı birbirine yapıştırıp kare şeklinde açalım.
Tepsimizin boyutundan biraz büyük olcakki kenarlarını
üzerine kapatalım.
Açtığımız hamuru
hafifçe yağlanmış tepsiye yerleştirelim. İçerisine harcımızı doldurup
kenarlarını üzerine kapatalım.
Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecede önceden
ısıtılmış fırında pişirelim.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder