MALZEMELER:
1 çay bardağı zeytinyağı
6 iri çarliston biber
6 salçalık kırmızı biber
1 su bardağı bulgur
2 domates
2 soğan
2 dal taze soğan
1 tatlı kaşığı tozşeker
1’er tatlı kaşığı kuşüzümü ve dolmalık fıstık
2 çay bardağı sıcak su
tuz, karabiber, nane, yenibahar
HAZIRLANIŞI:
Biberlerin sap kısımlarını kapak şeklinde kesip
çekirdeklerini çıkaralım.
Domatesleri soyup küp küp doğrayalım
Kuru ve taze soğanları temizleyip doğrayalım.
Zeytinyağını tencerede ısıtıp kuru soğan ve taze soğanları soteleyelim.
Bulguru yıkayıp süzelim ve kavrulmakta olan soğanlara ekleyelim..
Domates, dolmalık fıstık ve kuş üzümünü ilave edelim.
Tuz, karabiber ve tozşeker, nane ve yenibaharı serpip birkaç dakika daha kavuralım.
Hazırladığınız bulgurlu içle biberleri doldurup kestiğimiz kapaklarla kapatalım.
Dolmaları tencereye dizelim. Üzerine sıcak su gezdirip orta ateşte kapağı kapalı olarak pişirelim.
Soğuk veya ılık servis yapabiliriz..
Domatesleri soyup küp küp doğrayalım
Kuru ve taze soğanları temizleyip doğrayalım.
Zeytinyağını tencerede ısıtıp kuru soğan ve taze soğanları soteleyelim.
Bulguru yıkayıp süzelim ve kavrulmakta olan soğanlara ekleyelim..
Domates, dolmalık fıstık ve kuş üzümünü ilave edelim.
Tuz, karabiber ve tozşeker, nane ve yenibaharı serpip birkaç dakika daha kavuralım.
Hazırladığınız bulgurlu içle biberleri doldurup kestiğimiz kapaklarla kapatalım.
Dolmaları tencereye dizelim. Üzerine sıcak su gezdirip orta ateşte kapağı kapalı olarak pişirelim.
Soğuk veya ılık servis yapabiliriz..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder