3 yumurta
2 bardak pudra şekeri
1 paket eritilmiş margarin
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
2 yemek kaşığı kakao
Aldığı kadar un
isteğe göre bir miktar çekilmiş ceviz veya fındık
2 yemek kaşığı su
HAZIRLANIŞI:
Yumurta ve şekeri köpürünceye kadar çırpıalım.
Pudra şekeri vanilin
ve eritilmiş margarini ekleyip karıştıralım.
Unu ve kabartma
tozunu eleyerek karıştıralım.
Fındık veya ceviz içinide ekleyelim ve yoğurmaya başlıyalım.
Klasik hamur kıvamı kulak memesi kıvamına getirene kadar un ilave
edelim.
Hamuru 2 eşit parçaya
ayıralım.
Hamurlardan birine 2 yemek kaşığı kakao ve 2 yemek kaşığı su
ekleyelim.
Nemli bir bezle üzerini örtüp yarım saat dinlendirelim.
Açma tahtasının üzerine alıp kakaolu ve sade hamuru aynı ölçülerde açalım.
Hamurları üst üste koyup ikisini
birlikte silindir şeklinde yuvarlayalım.
Keskin bir bıçakla 1-2 santim genişliğinde
dilimleyelim.
Pişirme kağıdı serdiğimiz
veya margarinle yağladığımız fırın tepsisine dizelim.
170 derece fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirelim.
NOT:İsterseniz gıda boyası kullanarak farklı renklerdede
yapabilirsiniz.İstersenizde kurabiye kalıpları kullanarak farklı ve güzel
şekiller elde edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder