MALZEMELER:
Yarım litre ılık süt
1 cay bardağı sıvıyağ
2 adet kesme seker
2 yumurta beyazi ( sarısını üzeri için ayırıyoruz)
1 küp yaş maya
1 yemek kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Üzerine haş haş
Aralarina sürmek icin 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
HAZIRLANIŞI:
Hamurumuzu hazırlamak için sırasıyla malzemelerimizi
ekleyerek orta halli bir hamur yoğuralım. Hamurumuzun üzerini kapatıp yarım
saat mayalanmaya bırakalım.
Mayalanan
hamurumuzu alıp hafif unlu zeminde
bezeler yapalım.
Dörttane avuç içine sığacak şekilde 4 tanesi biraz
küçük bir taneside bunlardan hafif büyük olcak şekilde 9 adet beze
hazırlayalım. Fırın tepsimize pişirme kağıdı serelim.
Eşit olan dört büyük
parçayı pasta tabağından hafif büyük olcak şekilde açıp aralarına zeytin yağı
sürerek fırın tepsisine üst üste yerleştirelim.
Kenarlarını kesmemek şartıyla
ortasından paralel sekiz çizik çizelim
En alttakide dahil olmak üzere
kestiğimiz kesitleri dışarı doğru çevirelim. Küçük olan dört eşit parçamızıda
hamurumuzun ortasına sığacak büyüklükte açalım.
Parçalarıda aynı şekil
keserek dışa doğru çevirelim. Son olan tek bezemizi de ortasına yerleştirelim.
Kenarlarına Hindistan cevizi ortasınada haşhaş serpelim.200 derecede önceden
ısıtılmış fırında üzeri kızarana dek pişirelim.Eğer içi pişmezse üst ayarını kapatıp öyle pişirelim.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder