MALZEMELER:
yarım kilo iri çekilmiş orta yağlı kıyma
1,5 su bardağı pilavlık bulgur
1 fincan zeytinyağı
2 adet orta boy kuru soğan
6-7 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 çay
kaşığı yenibahar
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı biber salçası
1 adet domates
Yeşil ve kırmızı dolmalık biber
Tuz
HAZIRLANIŞI:
Domatesin kabuklarını soyalım ve incece doğrayıp hazırlayacağımız içe katalım .
Diğer taraftan
kıyma, ince kıyılmış soğan ve sarımsak, biber salçası, domates salçası, tuz ve
baharatları derince bir kaba koyup iyice karıştıralım. 1 su bardağı bulgur
ilave edelim.
Doğranmış domatesleri su ve zeytinyağını
da ekleyip tekrar karıştıralım.
Biberleri
çok bastırılmadan dolduralım. Üzerine biberlerin saplarını kapak yapalım.
İşlemi böylece tamamladıktan sonra, bir tepsiye salça sürelim.
Üzerine doldurduğumuz biberleri
dizelim ve tepsinin yarısına kadar su ilave edelim.
Üzerine aliminyum folyo ile kapatıp, fırında pişirelim.
Piştikten sonra folyoyu kaldırıp, dolmaların üzerini hafif kızartalım.
Yemeğimiz servise hazır vede iştah açıcı gözüküyor.
Eee hadi buyrun afiyet olsun..:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder