MALZEMELER:
250 gram yağsız kuşbaşı
et
Yarım kilo bezelye
1 tane orta boy soğan
3-4 tane orta boy
patates
3-4 tane orta boy havuç
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
3 yemek kaşağı zeytinyağı
3 su bardağı sıcak su
HAZIRLANIŞI:
Eti düdüklü tencereye koyup kendi suyunu çekene kadar kavuruyoruz
Sonra yağını koyup biraz daha kavuruyoruz.
Küçük doğranmış soğanı ekleyip soğanlar solana kadar
kavurmaya devam ediyoruz. Tuz, karabiber ve salçaları ekleyip sıcak suyuda
koyduktan sonra düdüklünün kapağını kapatıp 25-30 dk pişiriyoruz.
Bu arada havuçları 1-2 cm'lik yarım halkalar halinde,
patatesleri 2 cm'lik küpler halinde doğruyoruz. Et piştikten sonra bezelyeler konserveyse bezelye, havuç ve patatesleri
beraber koyup düdüklüyü kapatmadan sebzeler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
Donmuş veya taze bezelye daha geç piştiği için et pişirme
süresini biraz azaltıp diğer sebzelerden önce bezelyeyi etle bir miktar pişirip,
sonra diğer sebzeleri ekliyoruz. Patates ve havuç su çektiği için yemeğin suyu
az gelirse biraz daha sıcak su ilave edebilirsiniz.
Bende bir internet sitesinden almıştım bu tarifi çok güzel
ve lezzetli bir yemek. Yapıp paylaşanlara teşekkür ederiz.
AFİYET OLSUN
+
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder