MALZEMELER:
1 kg un
1,5 tatlı kaşığı tuz
Sıcağa yakın ılık su
İÇİ İÇİN:
Bir büyük soğan
500 gram kıyma
Tuz, biber,
İsteğe göre baharat
HAZIRLANIŞI:
Un, su ve tuzu karıştırarak 10-15 dakika yoğuralım.
Hamur
iyice özleşince 5-10 dakika dinlenmeye bırakalım.
Soğanlarımızı olabildiğince küçük
doğrayıp kıyma,tuz,biber ve baharatlarla güzelce harmanlayalım.
Tüm hamuru bir parmak kalınlığında açalım ve çay bardağı ile
yuvarlak kesitler çıkaralım.
Bezeleri hafif
unlayarak merdane ile çay tabağı
büyüklüğünde açalım.
Daha sonra oklava yardımıyle biraz daha büyük hamurlar
yapalım.
Bir çorba kasesinin içine koyunca hafif taşacak kadar.
Çorba kasesinin
içine koyup ortasına 1 veya 1-5 yemek kaşığı iç malzememizden koyalım.
Kenarlarını güzelce büzdürerek katlayalım ve ortasını da büzerek sıkıştıralım.
Hazırladığımız mantıları unlanmış tepsiye dizelim.
Kaynamış
su dolu tencereye bir miktar tuz atıp mantıları içine bırakarak kapağını kapatalım.
5-6 dakika kaynadıktan sonra mantılar
üste çıkacaktır.
Bir süzgeçle sudan çıkarıp servis tabağına alalım.
İsteğe göre
üzerine sos gezdirip servis yapabiliriz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder