MALZEMELER
3 yumurta
1Su bardağı toz şeker
1 Su bardağı sıvı yağ
1 subardağı süt
4 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı un
SOSU İÇİN:
1 Su bardağı Süt
Yarım çay bardağı toz
şeker
1 Tatlı kaşığı nişasta
HAZIRLANIŞI:
Yumurta sıvı yağ ve toz şekeri çırpalım.
Süt kakao ve
vanilini ekleyip tekrar çırpalım.
Üzerine
un ve kabartma tozunu ekleyip kek hamurumuzu oluşturalım.
Hamurumuzu iyice
yağladığımız kek kalıbına dökelim.
Önceden ısıtılmış fırında 160 derecede
pişirelim ve piştikten sonra soğumaya bırakalım.
Sosu için, süt ve şekeri tencereye
koyup ocağın üzerine alalım.
Nişastayı katıp biraz koyulaştıktan sonra kekin
üzerine dökelim.
Üzerine hazır çikolata sosu varsa hafiften gezdirelim ve işte
kekimiz servise hazır.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder