21 Mart 2013 Perşembe
KAVURMA MAKARNA
3-4 Kişilik yemek için
yarım paket makarna
2 çorba kaşığı susam
2 çorba kaşığı tereyağı
3 su bardağı kaynar su
2 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI:
Yapışmaz
yüzeyli bir tavaya yarım paket makarnayı koyup orta ateşte ,
pembeleşene kadar kavurun.
Makarnalar pembeleşince tuz ve kaynar suyu ilave ederek kapağını kapatın.
kaynayınca kısık ateşte suyunu çektirerek pişirin.
Diğer tarafta küçük bir tavada tereyağı ile susamı,pembeleşinceye kadar kavurun.
Pişmiş olan makarnanın üzerine gezdirerek dökün.
Karıştırıp sıcak olarak servis yapın. (dilerseniz üzerine veya yanına soslada servis edebilirsiniz)
AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder