MALZEMELER:
2 Adet ekmek hamuru
100 gr margarin veya tereyağı
ÜZERİ İÇİN:
3 Çorba kaşığı sıvıyağ
2 orta boy domates
1 çorba kaşığı salça
4-5 sosis veya salam
1/4 kangal sucuk
4 adet sivri biber
İsteğe göre az veya çok kaşar rendesi
kekik
HAZIRLANIŞI:
Ekmek hamurlarını birleştirip yoğurarak 1-2 cm kalınlığında açalım.
ortasına yumuşamış margarini koyarak hamur kenarlarını bohça gibi kapatıp hamur, yağla bütünleşene kadar yoğuralım.
Yuvarlak bir tepsiyi margarinle yağlayıp tabanına un serpelim.
Hamuru tepsi büyüklüğünde açıp tepsi içine yerleştirerek, kenarlarını 1-2 cm kadar yükseltelim.
Salçayı sıvıyağ ile inceltip hamurun üzerine sürelim ve üzerine kekik serpelim.
Domatesleri ,sosisleri,biberleri küçük küpler şeklinde doğrayarak hamurun üzerine yayalım.
Üzerlerine kaşar rendesi serperek önceden 190 derecede ısıtılmış fırında kaşarlar eriyip üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirelim. Sıcak servis yapalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder