17 Nisan 2013 Çarşamba

ANANASLI KEK TARİFİ



MALZEMELER:
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
3 dilim ananas küp küp doğranmış
3 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağından biraz eksik sıvıyağ
1 su bardağı toz şeker
4 çorba kaşığı hindistan cevizi
1 adet ananas
1 paket  vanilya sosu
2 su bardağı süt
2 su bardağı şeker
yarım limonun suyu

HAZIRLANIŞI:

Yumurta ve şekeri iyice çırpalım.
Süt sıvıyağ ve Hindistan cevizini ekleyip çırpmaya devam edelim. 
En son kuru malzemeleri ilave edelim küp küp doğranmış ananaslarıda  ilave edip karıştıralım. 
Limon suyuna   toz şekeri ilave edip ocakta karamelize edelim. 
Karamelize ettiğimiz şeker ve limon suyu karışımını yağlı kağıt serdiğimiz kelepçeli kalıba sıcakken dökelim.
Dilimlediğimiz  ananasları  karamelize ettiğimiz karışımın üzerine dizelim.
Üzerine kek hamurumuzu döküp 170 derece fırında pişirelim.
Eğer içi pişmeden üzeri kızarırsa folyo ile üzerini kapatalım.
Kekimiz ılıdıktan sonra servis tabağına ters çevirelim. 
Ananasların delikli kısımlarını vişne veya çilek reçeli ile süsleyip servis yapalım.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder