14 Nisan 2013 Pazar

FISTIKLI BROWNİ TARİFİ



MALZEMELER:
180 gram doğranmış tereyağı
150 gram bitter çikolata
1 su bardağının 4/3 ü pudra şekeri
4 adet hafif çırpılmış yumurta
1 çay kaşığı vanilin
1 su bardağının 4/3 ü un
1 yemek kaşığı kabartma tozu
1 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağının 3/1 i kadar kakao
50 gram doğranmış bitter çikolata ekstra
1 su bardağının 3/1 sıvıyağ
Yarım su bardağı  iri çekilmiş  fıstık

HAZIRLANIŞI:
Fırını önceden ısıtalım. 20*30 cm boyutundaki bir kek kalıbını yağlayalım ve pişirme kağıdı ile kaplayalım.
Tereyağı ve çikolatayı orta boy bir tavada kısık ateşte benmari usulü karıştırarak eritip soğumaya alalım.
Şeker,yumurta ve toz vanilyayı ekleyip elediğimiz unu,kabartma tozunu kakaoyu, nişastayı fıstığı ve ekstra çikolatayıda ekleyip özlü bir karışım hazırlayalım.Karışımı önceden hazırladığımız tepsiye döküp karışımın üzerine bir yemek kaşığı sıvı yağı gezdirelim.Browniyi bir bıçakla karıştıralım.orta ısıdaki fırında yaklaşık 50 dakika pişirip soğumaya alalım.Soğuduktan sonra keserek servis yapalım.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder