12 Nisan 2013 Cuma

KREMALI BALKABAĞI ÇORBASI


Merhabalar, bugün size bir bulgar yemeği tarifi vereceğim.Balkabağı  çorbası ilk duyuşta pek ilgi çekici olmasada lezzeti gerçekten mükemmel.Tabi herkesin damak zevkide bir değil. umarım sizlerde beğenirsiniz.

MALZEMELER:



2 adet bal kabağı
Yarim çay bardağı un
1 su bardağı süt
2-3 yemek kasiği margarin
35 su bardağı su
Tuz
Süslemek için bir miktar dereotu


YAPILIŞI:


Öncelikle kabakları yıkayıp üçgen şeklinde dograyalım. Doğranmış kabaklari derince bir tencereye alıp  üzerine 3 su bardağı suyu ekleyelim ve haşlamaya bırakalım. Kabaklar haşlandıktan sonra  derince bir tencereye margarin koyup eritelim. Eritilmiş margarine un ilave ederek  pembeleşinceye kadar kavuralım. Kavrulan una yarım su bardağı su ve bir su bardağı süt ilave edilerek kisik ateste kaynamaya bırakalım. Pişme süresi sizin damak zevkinize kalmış bişey. İsterseniz blender den geçirrerek ince kıvamlı bir çorba da elde edebilirsiniz. Üzerine dereotu serpiştirip servis yapalım.


AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder