12 Nisan 2013 Cuma

HAVUÇLU KIRMIZI FASULYE ÇORBASI







HAVUÇLU KIRMIZI FASULYE ÇORBASI
MALZEMELER:

500gr. konserve kirmizi fasulye(Konserve sevmeyenler önceden haşlanmış fasulye kullanabilir)
2 tane orta boy patates
2 tane büyük havuc
1 sogan
1 tane kırmızı etli biber
yag
tuz
kirmizi biber
karabiber
YAPILIŞI:
Soğanları , kırmızı biberi ve havuçları küçük küçük doğrayalım.
Bir tencereye yagi  kücük doğranmış soganlari  ve doğranmış kırmızı biberi ekleyip kavuralım.,
 Soğanlar pembelesmeden kücük küp halinde dogradigimiz havuclari ilave edip karistirarak kavuralım. Havuclarin renkleri degisene kadar.  Ardindan salcayi ekleyip tekrar bir iki defa karistirdiktan sonra patates ve kirmizi fasulyeleri ekleyelim
. Üzerini  aşacak kadar su ilave edip, baharatlarinı ve tuzunuda  katip pismeye birakalım.
 Havuclar ve patatesler yumusayana kadar pişirelim.

Lezzetli ve sağlıklı bir yemek. misafirler içinde sofaralar içinde bir değişiklik. Eminim lezzetinden memnun kalacaksınız.
.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder