15 Nisan 2013 Pazartesi

PEYNİRLİ KRUVASAN TARİFİ





Merhaba, bu gün kendi evimizde kruvasan yapalım. 
Hem daha lezzetli, hemde daha doğal olacak kruvasanlarımız.
Şimdi sizlere vereceğim tarifle kolayca yapabileceğiniz kruvasanları beğeneceğinizden eminim
.Ben peynirli kruvasan diye paylaşıyorum.
Ama isterseniz içerisine çikolata, kıyma, karamel ve maydanoz da koyarak farklı çeşitler üretebilirsiniz.

MALZEMELER:
200 gr tereyağı
1 kaşık yoğurt
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz
İÇİ İÇİN:
200 gr beyaz peynir
ÜZERİ İÇİN:
1 adet yumurta sarısı
HAZIRLANIŞI:
Yumuşamış tereyağı, yoğurt,sıvıyağ  tuz ve yumurtayı iyice karıştıralım.
Üzerine elenmiş unu ve kabartma tozunu ilave ederek yoğuralım.
Hamurumuzu bezeler halinde  bölerek  merdane yardımı ile yufkalar açalım. 
Açtığımız yufkaları birbirine paralel 8 parçaya bölelim.
 Geniş kısımlarına birer kaşık peynir koyarak rulo yapalım. 
Yaptığımız ruloları pişirme kâğıdı serdiğimiz veya yağladığımız tepsiye dizelim.
Tepsinin içerisinde hilal şeklini verelim  ve üzerlerine yumurta sarısı sürelim. 
180 derece ısıtılmış fırında yarım saat kadar pişirelim.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder