9 Nisan 2013 Salı

ÇİKOLATA SOSLU PASTA TARİFİ


Malzemeler:
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
25 su bardağından iki parmak fazla süt
Yarım su bardağı tozşeker
125 gram margarin
1 adet yumurta
1 paket bebe bisküvisi
 Sosu için:
2 çorba kaşığı kakao
Yarım su bardağı tozşeker
1 çorba kaşığı nişasta
1 su bardağı su
YAPILIŞİ:
Tencereye unu ve 1 çorba kaşığı nişastayı alalım. Sütü azar azar ekleyelim. 
Orta ısılı ateş üzerinde sürekli karıştıralım. Margarin ve tozşekeri ekleyelim ve karıştırmaya devam edelim. Karışım koyulaşmaya baslayınca tencereyi ateşten alalım. 
Hafif ılınınca çırpılmış yumurtayı ekleyelim.
 Tencereyi tekrar ateşin üzerine oturtup 3-4 dakika karıştırarak pişirmeye devam edelim. 
Ufalanmis bebe bisküvilerini ekleyin. Iyice karıştırdıktan sonra içine alüminyum folyo konulmus kalıba boşaltalım. 
Buzdolabında bir buçuk saat bekletelim. Bir yandan sosu hazırlayalım
. 2 çorba kaşığı kakao tozşeker nişasta ve 1 su bardağı suyu iyice karıştırıp orta ısılı ateşte koyulaşana dek pişirelim. Kalıptan çıkardığınız pastanın üzerine sostan gezdirerek servis yapalım.

NOT: Pastanın şeklini ve süslemelerini tamamen evdeki malzemelere ve yaratıcılığınıza göre ayarlıyosunuz.  AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder