15 Nisan 2013 Pazartesi

ISPANAKLI MİLFÖY BÖREĞİ





MALZEMELER:

1 yemek kaşığı  zeytinyağı
1 orta boy soğan
1 diş sarımsak
1 su bardağı süzme peynir
3 tane yumurta ( Biri üzerine sürmek için)
Yarım kilo kadar doğranmış ıspanak
1 paket milföy hamuru
2 yemek  kaşığı un
Yarım çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz,
Karabiber

HAZIRLANIŞI:

Soğanları  küçük küçük doğrayalım ve sarımsağı  ezelim.
Bir  yemek kaşığı zeytin yağı ile orta ateşte 3-4 dakika kadar öldürelim.
Hafifçe ölmüş soğanlarımızı soğumaya bırakalım. 
Ispanağımızıda  sadece bir kaynar vuracak şekilde  haşlayalım. 
Hafifçe  sudan geçirip süzelim ve suyunu sıkalım.
Bir kapta süzme peynir, kaşar peynir, yumurta, tuz,ve karabiberi karıştıralım. 
Soğanlarımız soğuduktan sonra  ıspanak ile birlikte peynirli karışıma ekleyip karıştıralım.
Çözülmüş milföy hamurumuzdan üç yaprak alıp yan yana dizelim. 
Bir merdane yardımıyla hamurlarımızı birbirine yapıştırıp kare şeklinde açalım.



Tepsimizin boyutundan biraz büyük olcakki kenarlarını üzerine kapatalım.
Açtığımız  hamuru hafifçe yağlanmış tepsiye yerleştirelim. İçerisine harcımızı doldurup kenarlarını üzerine kapatalım.
Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirelim.

AFİYET OLSUN

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder