17 Nisan 2013 Çarşamba

KAKAOLU İRMİK HELVASI



MALZEMELER:

500 gram irmik
250 gram margarin
2.5 su bardağından biraz az süt
2 su bardağı su
465 gram toz şeker
1 çorba kaşığı tepeleme kakao
Yarım su bardağı ince dövülmüş  ceviz

HAZIRLANIŞI:

Margarini tencerede eritelim ve irmiği katıp kısık ateşte sabırla karıştırmaya başlayalım. 
İrmiğimizi iyice kızdırıp  10-15 dakika kavuralım ve kakaoyu ekleyerek beş dakika daha kavuralım. 
Kırık cevizi de ekleyelim ve karıştıralım. 
Başka bir kapta soğuk süt, soğuk su, toz şekeri karıştıralım ve iyice, kavurduğumuz irmiğin  üzerine ekleyip yüksek ateşe alalım.  
Göz göz oluncaya dek yüksek  ateşte  bir ikikez karıştırarak kaynatalım. 
Sonra yine en düşük seviyeli ateşte 10 dakika demlendirelim. 
Hafifçe yağladığımız bir kalıba basalım ve geniş bir tabağa ter çevirelim.
Dilimleyerek  sersis yapacağımız tabağa yerleştirip üzerini süsleyerek servis yapalım. 
Ben antep fıstığı koymayı tercih ettim.
Siz dondurma veya ceviz de koyabilirsiniz.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder