10 Nisan 2013 Çarşamba

DALYAN KÖFTE TARİFİ


MALZEMELER:

1 kg az yağlı kıyma
2 tane soğan
2 tane yumurta
1 kutu konserve bezelye
2 tane havuç
2 tane domates
1 çay bardağı un
Yarım bayat ekmek
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızıbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 tane haşlanmış yumurta

HAZIRLANIŞI:
Kıymanın içine soğanı rendeleyelim. Karabiber, kırmızıbiber, tuz, yumurta ve bayat ekmeği yoğura bileceğiniz bir kabın içerisine koyarak iyice yoğuralım. Ve yaklaşık 2 cm büyüklüğünde elimiz ile açalım. Daha sonra dalyan köfte  için bezelyeyi  küp doğranmış havuçlar bu karışımı biraz haşlayalım.
Suyunu süzüp içerisine yumurtayı doğrayalım ve bu karışımı dalyan köftenin içerisine koyarak rulo şeklinde saralım. Dikdörtgen bir fırın tepsisine koyarak  180 derece  fırında yaklaşık 35, 40 dakika pişirelim.

Piştikten sonra altındaki biriken suyunu alalım ve domatesimizi rendeleyelim ve su ile karıştıralım.
 Bir tavanın içerisinde hafif ateşte bir taşım kaynatalım ve biraz soyunca unu katarak koyu bir kıvam alıncaya kadar karıştıralım.
Bu sosumuz oluyur. Köfteleri  dilimleyerek üzerine döküp servis yapalım.
Yanında haşlanmış patates veya haşlanmış sebze ilede servis yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder