17 Nisan 2013 Çarşamba

GÜRCÜ MANTISI (Khinkali)




MALZEMELER:


1 kg un
1,5 tatlı kaşığı tuz
Sıcağa yakın ılık su
İÇİ İÇİN:
Bir büyük soğan
500 gram kıyma
Tuz, biber,
İsteğe göre baharat

HAZIRLANIŞI: 

Un, su ve tuzu karıştırarak 10-15 dakika yoğuralım.
Hamur iyice özleşince 5-10 dakika dinlenmeye bırakalım.
Soğanlarımızı olabildiğince küçük doğrayıp kıyma,tuz,biber ve baharatlarla güzelce harmanlayalım.

Tüm hamuru bir parmak kalınlığında açalım ve çay bardağı ile yuvarlak kesitler çıkaralım.
Bezeleri  hafif unlayarak  merdane ile çay tabağı büyüklüğünde açalım. 
Daha sonra oklava yardımıyle biraz daha büyük hamurlar yapalım. 
Bir çorba kasesinin içine koyunca hafif taşacak kadar.

Çorba kasesinin içine koyup ortasına 1 veya 1-5 yemek kaşığı iç malzememizden koyalım.
Kenarlarını güzelce büzdürerek katlayalım ve  ortasını da büzerek sıkıştıralım.
Hazırladığımız mantıları unlanmış tepsiye dizelim.

Kaynamış su dolu tencereye bir miktar tuz atıp mantıları içine bırakarak kapağını kapatalım. 
5-6 dakika kaynadıktan sonra  mantılar üste çıkacaktır. 

Bir süzgeçle sudan çıkarıp servis tabağına alalım. 
İsteğe göre üzerine sos gezdirip servis yapabiliriz.


AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder