11 Nisan 2013 Perşembe

PORTAKALLI PASTA TARİFİ



Merhabalar, son günlerde gözdem olan bir tarifi sizlerle paylaşmak istedim. Hemen her misafirime yaptığım bu tarif çok beğenilince bende paylaşma gereği duydum umarım sizlerde beğenirsiniz. Şimdiden kolay gelsinJ

Malzemeler:
1 paket Pandispanya UnU
3 yumurta
7-8 yemek kaşığı su
1 portakal kabuğu rendesi

KREMASI İÇİN:
2 adet portakal
1 paket vanilyalı Pasta Kreması
100 ml (yarım su bardağı) buzdolabında soğutulmuş süt

ÜZERİ İÇİN:
İnce dilimlenmiş portakal
YAPILIŞI:
Pandispanya una, yumurtaları ve sütü ekleyerek 7-8 dakika çırpıyoruz. 26 cm çapındaki yağlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş kalıba yayıp 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 40 dakika pişiriyoruz.
Fırından çıkartıp soğumaya bırakıyoruz.
Krema için portakalların kabuklarını soyup, çekirdeklerini ayıklayayar  blenderda püre haline getiriyoruz.Üzerine pasta kreması ve sütü ekleyerek mikser ile 2-3 dakika çırpıyoruz.
Pandispanyayı enine  ikiye kesip arasına krema sürerek kapatıyoruz. Üzerini de krema ile kaplıyoruz ve pastayı buzdolabında 2-3 saat bekletiyoruz. Dolaptan çıkardığımız pastayı  portakal dilimleri ile süsleyerek servis yapıyoruz.
NOT: dilerseniz  kakaolu yada meyveli kremşanti ilede güzel görüntü verebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder