22 Nisan 2013 Pazartesi

AY ÇİÇEĞİ EKMEK YAPIMI





MALZEMELER:
Yarım litre ılık süt
1 cay bardağı sıvıyağ
2 adet kesme seker
2 yumurta beyazi ( sarısını üzeri için ayırıyoruz)
1 küp  yaş maya
1 yemek kaşığı tuz
Aldığı kadar  un
Üzerine haş haş
Aralarina sürmek icin 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı

HAZIRLANIŞI:

Hamurumuzu hazırlamak için sırasıyla malzemelerimizi ekleyerek orta halli bir hamur yoğuralım. Hamurumuzun üzerini kapatıp yarım saat  mayalanmaya bırakalım. 
Mayalanan hamurumuzu alıp hafif unlu zeminde  bezeler yapalım. 

Dörttane avuç içine sığacak şekilde 4 tanesi biraz küçük bir taneside bunlardan hafif büyük olcak şekilde 9 adet beze hazırlayalım. Fırın tepsimize pişirme kağıdı serelim.

Eşit olan dört büyük parçayı pasta tabağından hafif büyük olcak şekilde açıp aralarına zeytin yağı sürerek fırın tepsisine üst üste yerleştirelim.
Kenarlarını kesmemek şartıyla ortasından paralel  sekiz  çizik çizelim

En alttakide dahil olmak üzere kestiğimiz kesitleri dışarı doğru çevirelim. Küçük olan dört eşit parçamızıda hamurumuzun ortasına sığacak büyüklükte açalım. 
Parçalarıda aynı şekil keserek dışa doğru çevirelim. Son olan tek bezemizi de ortasına yerleştirelim. 

Kenarlarına Hindistan cevizi ortasınada haşhaş serpelim.200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana dek pişirelim.Eğer  içi pişmezse üst  ayarını kapatıp öyle pişirelim.

 AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder