10 Nisan 2013 Çarşamba

ETLİ BEZELYE YEMEĞİ





MALZEMELER:

250 gram  yağsız kuşbaşı  et
Yarım kilo  bezelye
1 tane  orta boy soğan
3-4 tane  orta boy patates
3-4 tane orta boy havuç
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
3 yemek kaşağı zeytinyağı
3 su bardağı sıcak su

HAZIRLANIŞI:

Eti düdüklü tencereye koyup  kendi suyunu çekene kadar kavuruyoruz
Sonra yağını koyup biraz daha kavuruyoruz.
Küçük doğranmış soğanı ekleyip soğanlar solana kadar kavurmaya devam ediyoruz. Tuz, karabiber ve salçaları ekleyip sıcak suyuda koyduktan sonra düdüklünün kapağını kapatıp 25-30 dk pişiriyoruz.
Bu arada havuçları 1-2 cm'lik yarım halkalar halinde, patatesleri 2 cm'lik küpler halinde doğruyoruz. Et piştikten sonra bezelyeler  konserveyse bezelye, havuç ve patatesleri beraber koyup düdüklüyü kapatmadan sebzeler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
Donmuş veya taze bezelye daha geç piştiği için et pişirme süresini biraz azaltıp diğer sebzelerden önce bezelyeyi etle bir miktar pişirip, sonra diğer sebzeleri ekliyoruz. Patates ve havuç su çektiği için yemeğin suyu az gelirse biraz daha sıcak su ilave edebilirsiniz.
Bende bir internet sitesinden almıştım bu tarifi çok güzel ve lezzetli bir yemek. Yapıp paylaşanlara teşekkür ederiz.
AFİYET OLSUN

























+

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder