20 Nisan 2013 Cumartesi

İÇİ DOLGULU KURABİYE


MALZEMELER:


300 gram un
2 çay kaşığı kabartma tozu
125 gram toz  şeker
1 paket vanilya
'50 gram yumuşak tereyağı
2 adet yumurta
100 gr reçel içini doldurmak için
Üzeri için pudra şekeri

HAZIRLANIŞI:

Un  ve kabartma tozunu karıştırıp eleyelim.  
Üzerine yumurta, tereyağı, toz şeker ve vanilyayı ekleyelim.
Pürüzsüz bir hamur haline gelene kadar mikser ile karıştıralım. 
Streç filme sararak  30 dakika dinlenmeye  bırakbırakalım. 
Unlanmış bir  yüzeye  koyarak  3 mm kalınlığında kabuk olcak şekilde açalım. 
Istediğimiz  şekildeki kalıplarla (dikdörtgen, daire veya çiçek) şekilleri keselim. 
Parçaların  yarısına reçel koyalım ve diğer yarısını üzerine kapatalım.
Dolgularımız dışarı  sızmaması  için kenarları sıkarak veya çatal ile bastırarak iyice kapatalım.
Pişirme kağıdı serdiğimiz  fırın tepsisi ne düzenli olarak yerleştirelim. 
Yaklaşık 10 dakika  önceden  200 derecede  ısıtılmış bir fırında üzerleri pembeleşinceye dek pişirelim. Fırından çıkardıktan sonra hala sıcak iken üzerlerine pudra şekeri serpelim. 
Soğuduktan sonra servis yapalım.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder