12 Nisan 2013 Cuma

VEJETERYAN PATLICAN KEBABI




MALZEMELER:
1adet büyük boy kuru soğan
1 adet kabak,
3 adet patlıcan,
3 orta boy patates,
3 orta boy domates,
5 adet yeşil biber,
3-4 diş sarımsak,
Baharatlar: karabiber, kırmızı biber, kekik, kuru nane, tuz (ölçüler isteğe bağlı konulabilir)
Yarım su bardağı zeytin yağı,
Su bardağının dörtte biri kadar su.
YAPILIŞI:
Patlıcan halka halka dilimleyelim.
Çukur bir kabın içerisinde tuzlu suda 15-20 dakika bekletelim.
Patates, biber  ve kabakları halka halka çukur bir kaba doğrayalım.
Patlıcanları da suyunu süzüp bu kaba ekleyelim.
Üzerlerine 4 diş sarımsağı, yağı ve bütün baharatlar ekleyip, harmanlayalım.
Domates ve soğanları  ayrı bir tabağa  yarım ay biçiminde dilimleyelim.
Fırın tepsisine domates, patlıcan, patates, kabak, biberve soğanı  sırasıyla dizelim.
Bu şekilde dizerek  tepsi yi dolduralım.
Üzerine kapta kalan yağlı baharatlı suyu gezdirelim.
Üzerine istenilirse salçalı sos ta dökülebilir.
150 derece ısıtılmış fırında üzerileri kızarıncaya kadar pişirelim.
Vejeteryanlar için harika bir alternatif. Ev halkı ve misafirlere patlıcan kebabı ikram ederken vejeteryanlarda bunu yiyebilir.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder