15 Nisan 2013 Pazartesi

CÜMBÜŞ KEK TARİFİ (EMİNE BEDER'İN)




MALZEMELER:

6 yumurta
1 paket yumuşamış margarin
2.5 su bardağı un
2 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
2 paket vanilin
Yarım limonun suyu
1 su bardağı kuru üzüm
1 su bardağı iri dövülmüş fındık veya ceviz
1 portakalın kabuğu
1 ortaboy havuç
Yarım su bardağı kuru kayısı

HAZIRLANIŞI:

Portalın kabuğunu, havucu ve kuru kayısıları zar büyüklüğünde doğrayalım.
Yumuşamış margarini şekerle birlikte iyice köpürene dek mikserle çırpalım.
Yumurtaları çırpmaya ara vermeden tek tek ekleyelim.
Yarım limon suyunu kabartma tozunu ekleyip karıştırarak çırpma kabına alalım.
Elenmiş unu ve vanilyaları ekleyip mikserin düşük ayarı ile karıştıralım.
Kek kalıbını margarinle yağlayıp tabanına un serpelim.
Hamurun üçte birini kalıba boşaltalım.
Kalan hamura fındık, kuru üzüm, portakal kabuğu,havuç ve kayısıları da ekleyip karıştırarak sade hamurun üzerine boşaltalım.
190 derece ısılı fırında kekimizi pişirelim.
Keki kalıbın içinde soğutup servis yapalım.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder