15 Nisan 2013 Pazartesi

BEYAZ SOSLU KEK TARİFİ



MALZEMELER
3 yumurta
1Su bardağı  toz şeker
1 Su bardağı sıvı yağ
1 subardağı süt
4 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı un

SOSU İÇİN:

1 Su bardağı Süt
Yarım çay bardağı  toz şeker
1 Tatlı kaşığı nişasta

HAZIRLANIŞI:

Yumurta sıvı yağ ve toz şekeri çırpalım.
Süt kakao ve vanilini  ekleyip tekrar çırpalım.
Üzerine un ve kabartma tozunu ekleyip kek hamurumuzu oluşturalım. 
Hamurumuzu iyice yağladığımız kek kalıbına dökelim.
Önceden ısıtılmış fırında 160 derecede pişirelim ve piştikten sonra soğumaya bırakalım. 
Sosu için, süt ve şekeri tencereye koyup ocağın üzerine alalım. 
Nişastayı katıp biraz koyulaştıktan sonra kekin üzerine dökelim. 
Üzerine hazır çikolata sosu varsa hafiften gezdirelim ve işte kekimiz servise hazır. 

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder