8 Nisan 2013 Pazartesi

KAPLUMBAĞA PASTA




MALZEMELER:
3 kahve fincanı un
3 fincan tozşeker
3 adet yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
100 gram bitter çikolata
100 gram sütlü çikolata
3 adet kakaolu kek veya normal kurabiyede olabilir
1 kutu krema

YAPILIŞI:
Yumurtaları tozşekerle birlikte koyu bir kıvama gelene kadar iyice çırpalım.
Elenmiş unu ekleyip  bir kaşık yardımı ile çırpalım.
Vanilya ve kabartma tozunu ekleyip  tüm malzemeyi tekrar çırpalım.
Orta boy yuvarlak bir fırın tepsisine boşaltalım.
175 derece fırında yarım saat pişirelim.
Fırından çıkardığımız pastayı soğumaya bırakalım ve soğuduktan sonra küçük kareler şeklinde keselim.
Çikolataları benmari usulü eritelim. Eriyen çikolataları krema ile karıştıralım.
Karışımı küçük kareler şeklindeki pandispanya ile karıştıralım.
Ortası derin bir kaba streç film serelim ve karışımı bu kaba dökelim.
Donan kaplumbağanın gövdesini servis tabağına alalım.
Keklerden ayak ve kafa yapıp kaplumbağanın üzerini süsleyerek servis yapalım.
NOT: Dilerseniz keklerden sırtına yerleştirip üzerine çikolata sosu dökerek resimdeki şekle getirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder