21 Nisan 2013 Pazar

KIYMALI KREP TARİFİ (DAMA TAHTASI)




KREP MAZLEMELERİ

3 Adet yumurta
1 Su bardağı süt
1 Su bardağı un
Tuz

İÇ MALZEMELERİ:

250 gram  az yağlı kıyma
Bir orta boy soğan
Tuz, biber, baharat
250 gram beyaz peynir
İsteğe göre mayonez
Sarnak için marul

HAZIRLANIŞI:

3 yumurta, süt, tuz ve unu karıştırıp krep hamurumuzu hazırlayalım.
Hafifçe yağladığımız teflon tavaya kepçeyle döküp yayalım ve orta ateşte çevirerek pişirelim.
Tüm hamurumuz bitene kadar aymı işlemi tekrarlayalım.

Soğanlarımızı küçük küçük doğrayalım kıyma ve baharatları ekleyerek iki yemek kaşığı yağda hafif kavuralım. 





İçi çukur bir kare tepsiye  dört adet krep ten  yarım kenarları dışarı gelecek şikilde taban hazırlayalım. 
Bir kenarda kalan kreplerimizin içine  soğumuş iç malzememizden koyup rulo şeklinde saralım.
   
Beyaz peynirimizin içine bir miktar moyonez ekleyip karıştırarak marullarımızın iç malzemesini hazırlayalım. Marulların içine hazırladığımız peynirli içten koyarak onlarıda rulo şeklinde saralım.

Tepsimizin içine ilk sıraya  1 kıymalı krep, bir peynirli marul, ve tekrar bir kıymalı krep şeklinde dizelim. 
İkinci sıraya bir marul bir krep tekrar bir marul şeklinde yanyana dizelim.

Tepsimizin kenarlarından sarkan kreplerimizide üzerine düzenli bir şekilde kapatalım.
Bir servis tabağına  ters çevirip dilimleyerek servis yapalım.

NOT: Kreplerimiz en fazla 10 saat bekletilebilir daha fazla beklerse bayatlar ve yenmez.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder