16 Nisan 2013 Salı

ELMALI MİNİK TURTA




MALZEMELER:
2 bardaktan biraz az un
1 çay kaşığı şeker
12 yemek kaşığı soğuk tereyağı (tuzlu)
Yarım çay bardağı soğuk su
2 küçük elma
Yarım çay  bardağı kurutulmuş kızılcık
1 yemek kaşığı toz şeker
Yarım yemek kaşığı  un
1 çay kaşığı tarçın
çay kaşığının ucuyla toz karanfil

HAZIRLANIŞI:

Un ve şekeri mutfak robotuna koyup çekelim.
Tereyağını doğrayıp robota ekleyelim ve tekrar çekelim.  
Üzerine suyumuzu ekleyip hamurun tek parça top haline gelmesi için tekrar çekelim.
Hamurumuzu streç film le güzelce sarıp buzdolabında yarım saat bekletelim. 
Elmalarımızı küp küp doğrayalım ve üzerine un, şeker, tarçın, karanfil ve kızılcık ekleyip karıştıralım.
Hamurumuzu alıp hafifçe unlanmış bir yüzeyde merdane ile incece açalım. 
Bir kase ile hamurdan yuvarlak parçalar keselim.

Pişirme kağıdı serdiğimiz tepsinin üzerine  hanurdan dairelerimizi yerleştirelim.
İçlerine birer kaşık elmalı karışımdan koyalım ve üzerlerine birer parça daire hanur kapatalım. 
Kenarlarını çatalın uçlarıyla bastırıp açılmasını önleyelim.
Üzerlerine bıçakla iki küçük delik açalım. 
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya dek pişirelim. 
Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis yapalım.


NOT: turtamızın tatlı yada tuzlu olması sizin isteğinize bağlı. 
Tatlı olsun isterseniz tuzsuz tereyağı vede bir su bardağı toz şeker kullanabilirsiniz. 

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder