13 Nisan 2013 Cumartesi

KAKAOLU KARIŞIK KEK TARİFİ




MALZEMELER:
4 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
150 gr yumuşamış margarin
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı portakal suyu
1 Paketşekerli vanilin
1 portakal kabuğu rendesi
4 su bardağı un
1 paket hamur kabartma tozu
3 çorba kaşığı kakao
2 yemek kaşığı su

HAZIRLANIŞI:

Yumurta ve toz şekeri mikser ile 3-4 dakika çırpalım.
 Margarin, süt portakal suyu, şekerli vanilin ve portakal kabuğu rendesini ilave ederek 2 dakika daha çırpalım.
 Un ve kabartma tozunu  karıştırıp eleyelim.
Eledikten sonra karışıma ekleyerek 2 dakika daha çırpalım.
 Ortası delik kek kalıbını margarinle iyice yağlayalım. 
Hamurun dörtte üçünü kalıba alalım.
 Kalan hamura kakao ve 2 yemek kaşığı su ilave edelim.
Su ilave etmemizin sebebi kakao hamurun kıvamını kurulaştırmasın diye. 
Mikser yardımıyla karıştırıp diğer hamurun üzerine bir kaşık yardımıyla yayalım. 
Çatal yardımı ile alttan üste doğru spiral şekiller vererek karıştıralım .
160 derece önceden ısıtılmış fırında 35-40dakika pişirelim. 
Keki fırından aldıktan 10 dk. Sonra kalıptan çıkartıp soğutmaya bırakalım.
Soğuyan kekimizi dilimleyerek servis yapalım.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder