13 Nisan 2013 Cumartesi

HANIM GÖBEĞİ TARİFİ


MALZEMELER:


50 gr Margarin
1Su bardağı su
1Su bardağı un
Bir tutam  tuz
2-3 Yumurta
1 çorba kaşığı irmik
1 çorba kaşığı nişasta

ŞERBETİ İÇİN:

2.5 Su bardağı şeker
3 Su bardağı su
1-2 tane limon tuzu
2 Su bardağı ayçiçek yağı(Kızartmak için)

HAZIRLANIŞI:

Öncelikle  şerbeti hazırlayalım. Şerbet 10 dakika kaynadıktan sonra ocağı kısıp limon tuzunu atalım.
10 dakika daha kaynatıp koyu bir şerbet olunca  ocağı kapatıp oda sıcaklığında soğutalım.
Daha sonra cam bir kavanoza koyup buzdolabına kaldıralım.
Tencereye 50 gr.margarin,su,tuz koyup kaynatalım.
.Kaynayınca unu ve irmiği ilave edip helva kıvamında pişirelim.
Piştikten sonra ılınmasını bekleyelim.
Soğuğa dönük ılık olunca,teker teker yumurtaları yedirelim.
Son olarak tatlının olması için bir kaşık nişasta ekleyip tekrar yoğuralım. 
Elimizle kiraz büyüklüğünde yuvarlaklar yapıp küçük parmağimızla ortasına çukur oluşturalım. 
Soğuk yağa koyup  ocağın altını yakarak nar gibi kızartalım.
Kızarttığımız tatlımızı soğuk şerbetin içine bırakalım.
Şerbete buladıktan sonra şerbetin içinde bekletmeden cam bir tepsiye  alıp buzdolabına kaldıralım. 1-2 saat buzdolabında beklettikten  sonra üzerlerini meyve veya  fındık fıstık la süsleyip servis yapabiliriz:
Aynı hamurdan vezir parmağı ve dilber dudağı da yapabilirsiniz.
Eliniz değmişken osmanlı serisini tamamlayabilirsiniz :) 
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder