10 Nisan 2013 Çarşamba

İÇLİ KÖFTE TARİFİ

MALZEMELER:

2buçuk su bardağı ince  bulgur
1 su bardağı irmik
1 yumurta
1 Çorba kaşığı salça
200 gram kıyma
Tuz, Karabiber, Kimyon
Su

İÇ HARCI İÇİN:
Yarım kilo kıyma
2 baş kuru soğan
3 Diş sarımsak
1 su bardağı  ceviz içi
125 gram margarin
1 tutam maydanoz
İsteğe göre baharat

İÇ HARCININ HAZIRLANIŞI:
 Soğanları doğrayalım. Ve kıymayla birlikte yağda kavuralım.
 Ceviz içi, sarımsak ve baharatlarını ilave edip karıştıralım.
Pişirdikten sonra doğranmış maydanozu da ekleyelim ve karıştıralım.
 KÖFTE HAMURUNUN HAZIRLANIŞI:
 Bulgur ve irmiği karıştırma kabına alıp biraz ılık su ekleyerek  karıştıralım.
Kıymayı, yumurtayı, salçayı ve baharatlarıda ekleyip yoğuralım.
Kıvamını tutturabilmek için  azar azar un ilave edelim.
Kıvamını ayarlamak için azar azar ılık suda ilave edebiliriz.
 İyice yoğurduktan sonra ellerimizi ıslatarak içlerini oyalım.
İçlerine iç harcından koyup yavaş yavaş şekillendirerek ağızlarını kapatalım. 
Sıvı yağda kızartıp  yoğurtla servis yapalım.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder