21 Nisan 2013 Pazar

KAPLUMBAĞA ŞEKLİNDE SALATA YAPIMI (İKİ FARKLI SUNUM)




Merhaba arkadaşlar bu gün kaplumbağa salatamızın yapılışını tarif etmek istiyorum.Gördüğümüzde heveslendiğimiz ama yapımı masraflıdır zordur diye düşünüp yapmaktan vazgeçtiğim göze ve mideye hitap eden bu salatamızın yapımı hiçte zor değil.  Bu görsel resim  yabancı bir siteden. Ama ben sizlere nasıl yapıldığını anlatıcam. Umarım beğenir ve denersiniz. Şimdiden kolay gelsin


HAZIRLANIŞI:


4 adet  haşlanmış Yumurta
150 gram tavuk eti (füme)
1 adet  halka halka dilimlenmiş  pırasa
2 adet  rendelenmiş  Elma
100 gram  Peynir
150 gram iyice ezilmiş  ceviz   
1 adet göbek marul

HAZIRLANIŞI:

Bir servis tabağına marulları güzelce serelim.
Birinci katına rendelenmiş  3 yumurtanın  beyazı, ikinci katına  ince doğranmış füme et.
Üçüncü katına mayonez, dördüncü  katına  dilimlenmiş pırasa halkaları.
Beşinci katına rendelenmiş elma ,altıncı katına tekrar mayonez .
Yedinci katına  rendelenmiş peynir, sekizinci  katına yumurtaların sarısı yarım yarım kesilmiş şekilde.
Dokuzuncu katına tekrar  mayonez , onuncu katınada ezilmiş cevizlerimizi serelim.
Bir adet bütün haşlanmış yumurtayı kafa kısmına yerleştirelim. 
Çikolatalı mısır gevrekleri ile göz yapalım. 
Burun yerine 1 adet karanfil, kipriklerine de pırasa yaprağını incece çizerek yerleştirelim.
Ağız kısmınada bıçakla hafif bir çizik atarak ince bir domates parçası ve küçük bir dal yeşillik yerleştirelim.Ayak kısımlarına yarım ceviz yerleştirelim. 
Sırtındaki şeritleri mayonez ile şekil vererek hazırlayalım. 
Üzerine halka kesilmiş soğanları yerleştirelim turşu soğanda kullanılabilir. 
Ve muhteşem görünüşlü kaplumbağa salatamız servise hazır. 


İşte buda aynı yöntemle farklı bir sunum. Ve birde ananas şeklinde yaptık buyrun onuda paylaşayım sizlerle. Ve daha sonraları da sebze meyvelerle tabak süsleyerek yapılan   servislerimizi paylaşıcam.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder